Yarım kilo baklava polislikten etti

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Mayıs 2007 06:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da bir polis memuru, kırmızı ışık ihlali yapan baklavacıya ceza kesmedi. Dükkanına gidip baklava aldı. Bunu gören bir vatandaş rüşveti kaymakama şikayet etti. Kaymakam polisi görevden uzaklaştırdı

Ümraniye'de bir baklavacıda çalışan Hasan G, İmes Sanayi Sitesi Baraj Yolu Caddesi'ndeki trafik ışıklarından, kımızı yanarken motosikleti ile geçti. Bu sırada Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 96166 kod numaralı ekip, motosikleti durdurdu. Polis memurları F.Ç. ile O.Y., Hasan G'den evraklarını istedi. G. ise görevli polislere, "Evraklarım üzerimde değil. Ama ben baklavacıda çalışıyorum. İşyerime gelirseniz size evraklarımı gösteririm" dedi. Motosiklete işlem yapmayan polisler, "Bir ara uğrarız" dedikten sonra olay yerinden ayrıldı.

CEZA KESMEDİ, BAKLAVA ALDI İDDİASI

Memurlar dün resmi polis aracı ile Ümraniye Dudullu Yolu üzerindeki baklavacıya gitti. Memurlardan O.Y. araçta beklerken, F.Ç. işyerine girdi. Ardından Hasan G'yi bularak kendilerine iki paket baklava hazırlamasını istedi. Hasan G. ise yarım kiloluk iki pakete baklava koyarak memura verdi. Memur da ücret ödemeden işyerinde ayrıldı.

MÜŞTERİ BU İŞE SEYİRCİ KALMADI

Bu sırada içeride bulunan bir vatandaş, polisin neden para vermediğini sordu. Hasan G. "Kırmızı ışıkta geçtim. Beni durdurduklarında baklavacıda çalıştığımı söyledim. Ceza kesmediler" dedi. Bunun üzerine müşteri "Baklavanın parasını istedin mi" diye sorduğunda ise baklavacı G. "İstemedim. Ama polis memuru da ödeme yapmak için herhangi bir teşebbüste bulunmadı" şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine şahit olduğu rüşvete sinirlenen müşteri, Ümraniye Kaymakamlığı'na gitti. Yaşadığı olayı kaymakama bildirdi. Vatandaşın şikayeti üzerine soruşturma açan Ümraniye Kaymakamı polis memuru F.Ç.'yi görevden uzaklaştırdı.

DAYAKCI POLİS YANDI

1 Mayıs Kutlamaları'nda polisin göstericilere karşı uyguladığı "orantısız şiddet" tartışmalara neden olunca, İstanbul Valiliği konuyu incelemek üzere bir komisyon oluşturdu. Başkanlığını bir vali yardımcısının yaptığı ve üst düzey 4 emniyet müdür yardımcısından oluşan araştırma komisyonu, mitinge katılarak eylem yapmak isteyen göstericilere orantısız ve ölçüsüz şiddet uygulayan polisleri tespit edecek. Komisyon kameralara yansıyan görüntüleri tek, tek inceleyecek. Abartılı ve sert müdahale ettikleri belirlenen polisler hakkında idari, gerekli görülürse adli soruşturma başlatılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber